Opleidingen


Blueberry Club organiseert gedurende het volledige jaar op regelmatige tijdstippen verschillende opleidingen rond het sportklimmen. Zowel techniek als krachttraining komen aan bod. Maar ook uw officieel klimvaardigheidsbewijs behalen kan bij ons.Klimvaardigheidsbewijzen (afgekort tot KVB’s) zijn belangrijke stappen in het opleidingstraject tot zelfstandig klimmer. Door gebruik te maken van het principe van de klimvaardigheidsbewijzen streeft de klim- en bergsportfederatie naar voldoende uniformiteit in de klimopleiding. Alle informatie over de klimvaardigheidsbewijzen kun je nalezen in deze infobrochure. Het volgen van een opleiding is ook een ideaal moment om andere sporters met een zelfde interesse te leren kennen.

Klimvaardigheidsbewijzen

KVB 1 - Indoor Toprope

De opleiding indoor toprope (KVB1) leert je alle technieken aan om veilig, indoor na te klimmen. Deze opleiding wordt afgesloten met een evaluatiemoment om het gelijknamige klimvaardigheidsbewijs te behalen. In de meeste klimzalen in Vlaanderen is een KVB1 verplicht om toegang te verkrijgen. Wij kozen ervoor om deze opleiding over 5 lessen van 90 minuten te spreiden.  Tijdens deze lessen leert u alle noodzakelijke knopen en zekeringstechniek. We besteden ook uitgebreid aandacht aan het klimmateriaal en we leren u werken met verschillende zekeringstoestellen. Uiteraard wordt er ook veel geklommen zodat u de nodige ervaring kan opdoen. De 5de les is dan het officieel evaluatiemoment .

Voorwaarden: minimum 16 jaar zijn. (Minimum 8, maximum 10 deelnemers)

Kostprijs: 50 € per persoon. In deze prijs is alles (opleiding, gebruik materiaal, officieel attest KVB1) inbegrepen, behalve de toegang tot de klimzaal.
Leden van Blueberry club betalen slechts 40 € per persoon.

Data: de lessen gaan telkens door op een avond van 19u30 tot 21u. Nadien kan u nog vrij klimmen in het aansluitend tijdsslot van 21u tot 23u30.

September: Maandag 30/08  06/09  13/09  20/09  27/09

September: Dinsdag 07/09  14/09  21/09  28/09  05/10

Oktober: Woensdag 29/09  06/10  13/10  20/10  27/10

Inschrijven voor KVB1 Oktober op Woensdag

November: 28/10  4/11  11/11  18/11 25/11

Inschrijven voor KVB1 November op DonderdagKVB 2 - Indoor Voorklimmen

De opleiding indoor voorklimmen (KVB2) leert je alle technieken aan om veilig, indoor voor te klimmen. Deze opleiding wordt afgesloten met een evaluatiemoment om het gelijknamige klimvaardigheidsbewijs te behalen. In de meeste Vlaamse klimzalen met de mogelijkheid tot voorklimmen is een KVB2 vereist om toegang te verkrijgen.Wij kozen ervoor om deze opleiding over 5 lessen van 90 minuten te spreiden. Tijdens deze lessen leert u een voorklimmer op een perfecte en dynamische manier te zekeren, met zowel een tuber als een halfautomaat. Ook  het vallen komt uitgebreid aan bod. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het correct inpikken, touwverloop en het klimmateriaal. Uiteraard wordt er ook veel voor geklommen zodat u de nodige ervaring kan opdoen. De 5de les is dan het officieel evaluatiemoment. 

Voorwaarden: minimum 16 jaar zijn, vlot een 5b kunnen topropen  en een KVB1 hebben. (Minimum 8, maximum 10 deelnemers) 

Kostprijs: 50 € per persoon. In deze prijs is alles (opleiding, gebruik materiaal, officieel attest KVB2) inbegrepen, behalve de toegang tot de klimzaal. Leden van Blueberry club betalen slechts € 40  per persoon. 

Data: de lessen gaan telkens door op een avond van 19u30 tot 21u Nadien kunt u nog vrij klimmen in het aansluitend tijdslot van 21u tot 23u30.

September: Donderdag 02/09  09/09  16/09  23/09  30/09


November: Dinsdag  02/11  09/11  16/11  23/11   30/11

Inschrijven voor KVB2 November op DinsdagKVB 3 - Outdoor Voorklimmen

In de opleiding outdoor voorklimmen (KVB3) leer je alle technieken om zelfstandig veilig te klimmen op geëquipeerde rotsmassieven (rotsmassieven uitgerust met boorhaken). Indien je slaagt voor het evaluatiemoment, behaal je het gelijknamige klimvaardigheidsbewijs.Deze opleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel omvat vooral de noodzakelijke theorie en materiaal kennis. Daarnaast leren we ook al de praktische handelingen (opbouw standplaats, ombouwen, rappel, …) aan op onze indoor oefenwand. Dit zijn drie avondlessen van telkens 3 uren in Blueberry Hill Adventure.Het tweede deel bestaat dan vooral uit praktijk op de rotsen. Dankzij de grondige voorbereiding indoor, verliezen we geen tijd aan de rotsen. Gedurende 3 zaterdagen gaan we naar drie verschillende rots massieven in de Belgische Ardennen. Hier klimmen we vooral en oefenen het aangeleerde.De vierde zaterdag is dan het evaluatiemoment. Dit bestaat hoofdzakelijk uit praktijk en een deeltje theorie. 

Voorwaarden: minimum 18 jaar zijn en vlot een 5a kunnen voorklimmen, een KVB2 attest hebben en lid zijn van het KBF tegen de eerste outdoor dag.(minimum 6 en maximum 8 deelnemers). 

Materiaal: de klimtouwen worden voorzien door Blueberry-club.
U dient zelf over volgende klimuitrusting te beschikken tegen de eerste outdoor les: Helm, Gordel, Klimschoenen, 3 schroefkarabiners, 2 HMS safe-biners, 2 hulptouwtjes (prusiktouwtjes), 1 van 1m en 1 van 3m, 1 gestikte bandlus van 120cm, 1 bandlus voor zelfzekering (of belay-sling), 6 setjes, 1 afdaalaparaat 

Tijdens de eerste les bespreken we dit materiaal uitgebreid. We beschikken in de club over enkele sets die eventueel  gebruikt kunnen worden. 

Kostprijs: 90 euro . In deze prijs is alles (opleiding, gebruik materiaal, officieel attest KVB3) inbegrepen. Leden van Blueberry club betalen slechts € 80  per persoon.  Verplaatsingen worden onderling geregeld en zijn niet inbegrepen.

Data: Er volgt info voor het voorjaar 2022

Klimtechniek

icon klimzaal
Basis

Gedurende 5 lessen leren we u de basis van het klimmen aan. Spelen met evenwicht, hoe bepaalde grepen belasten, voetplaatsing, voetwissel, route lezen, … en veel meer. Na het volgen van deze lessenreeks heb je een goed inzicht in de basis klimtechnieken. We houden de groep bewust klein zodat de ervaren trainer u persoonlijk kan opvolgen en bijsturen.Deze lessenreeks is een goede aanvulling op de KVB1 en een goede voorbereiding op de KVB2.

Voorwaarden: minimum 16 jaar zijn en een KVB1 hebben (minimum 4, maximum 8 deelnemers)Kostprijs: 40 € per persoon.

De toegang tot  de klimzaal is niet inbegrepen. Leden van Blueberry-club betalen slechts 30 € per persoon.   

najaar 2020 : woensdag van 19u30 tot 21u. op 4/11, 18/11, 25/11, 2/12 en 9/12.

Klik hier om in te schrijven

icon klimzaal
Gevorderden

Klim je al enige tijd en heb je het gevoel niet meer vooruit te gaan? Zit je vast op die 6b, 6c? Dan is deze lessenreeks misschien iets voor u. Gedurende 5 lessen werken we verder aan uw klimtechniek. Ook het juist lezen van de route komt uitgebreid aan bod. Waar kan het beter? Waar liggen uw zwakke punten, waarop werken. Hoe bepaalde passen economischer uitvoeren?

Voorwaarden: minimum 16 jaar zijn en een KVB1 hebben, vlot een 6a kunnen klimmen (minimum 4, maximum 8 deelnemers).Kostprijs: 40 € per persoon.

De toegang tot  de klimzaal is niet inbegrepen. Leden van Blueberry-club betalen slechts 30 € per persoon. 

data volgen


Krachttraining

Zie Website BlackBox Boulder: https://www.blackboxboulder.be/

Kaartgegevens ©2021
200 m 
Kaartgegevens ©2021

© 2021 blueberry-club.be with webcreator available